XXII. Marble

Dünyayı İzmir’de buluşturan Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nın 22.si gururla tamamlandı.

Son yıllardaki hamlesiyle dünyanın en büyük fuar organizasyonları arasında yer almayı başaran Marble Uluslararası Doğal taş ve Teknolojileri Fuarı, bu yıl yüzde 9 daha büyüdü. İlki 1995 yılında, 2 bin 600 metrekare alan üzerinde, 47 firmanın katılımıyla düzenlenen ve geçen yıl 373’ü yabancı toplam 1.562 katılımcıya ev sahipliği yapan Marble, bu yıl 1.700’ü aşkın katılımcıyla yüzde 9 büyüyerek sektörünün önemli firmalarını ağırlamaya devam ediyor. İzmir merkezi ve turistik ilçelerdeki otellerde maksimum doluluğa ulaşıldı. Katılımcı ülkeler arasında Çin ve İtalya’nın ağırlığı dikkat çekiyor. Her yıl dünyanın dört bir yanından binlerce katılımcıyı buluşturan Marble sayesinde, İzmir ve çevresindeki oteller yüzde 100 doluluğa ulaştı. Ege Maden İhracatçılar Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, ise Marble öncesi, Fuar İzmir’deki alanın tamamen dolduğunu belirtti. Kaya, “Beklentimiz, moda renklerin ülkemizde olmasının da getirdiği cazibe ile Amerika, Uzakdoğu, Katar ve Dubai gibi bölgelerden talep gelmesidir. Doğal taş ihracatımızın 2015’teki 4 milyar doların altına düşmeyeceğine inanıyoruz” dedi.

Dünyanın en büyük üç mermer fuarından biri olarak gösterilen Marble’ın katılımcı ülkeleri arasında, sektör devi Çin önemli bir yer tutuyor. Sektöründe dünyanın sayılı firmalarından biri olan Antolini Luigi’nin de katılımcı olarak yer alacağı Marble 2016’da Almanya, ABD, Avustralya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai, Endonezya, Hindistan, İngiltere, İran, İspanya, İtalya, Mısır, Romanya, Suudi Arabistan, Ukrayna ve Yunanistan’ın önde gelen firmaları olacak. Hiçbir ülkeden rezervasyon iptalinin yaşanmadığı, aksine katılımcı talebinde ciddi artışların gözlendiği fuar için alım heyeti çalışmaları da hızla devam ediyor.