Sivil Toplum Kuruluşları Arası Dayanışma

Sivil Toplum Kuruluşları Arası Dayanışma

İzmir Mermerciler Derneği ‘nin satın aldığı 3 Adet Akülü Tekerlekli Sandalye, Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi’ne bağışlandı.

Yönetim kurulumuz sosyal sorumluluk bilinciyle, engellilere bir nebze olsun  yardımcı olabilmek için derneğimiz bütçesinden 2 Adet akülü tekerlekli sandalye alınmasına karar vermiştir. Yardımsever bir başka üyemiz de bizleri destekleyerek derneğimize 1 adet sandalye bütçesi kadar bağışta bulunmuş ve sandalye adedimizin 3 e çıkmasını sağlamıştır.

Yapılan görüşmeler üzerine,  Sakatlar Derneği’nin İzmir Şubesi’ne  teslim edilen araçlar, önceliklerine göre belirlenen ihtiyaç sahiplerine bağışlanacaktır.

Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi Başkanı Sn. Erdem Çerçioğlu’ nun Derneği hakkında yaptığı açıklamalar şu şekildedir;

Kamu yararına çalışan bir dernek olarak bizler, engellilerin haklarıyla ilgili bilgilendirmeler yaparak onların hayatlarını kolaylaştırmaya çalışmaktayız. Gün içerisinde sayısız engelliyle iletişime geçerek elimizdeki imkanlar doğrultusunda kendilerine destek veriyoruz.

Derneğimiz hak temelli çalışmaktadır.Engelli vatandaşlarımızda dilenci kültürünün oluşmaması, kendilerini hayata bağlanmaları ve ifadelerini rahatça dile getirebilmeleri için psikolojik desteklerin de verildiği gerekli kurumlarla ortak çalışmalar yapılmaktadır.

Biz engelli vatandaşların istediği bu hayatı sizlerle eşit şartlarda yaşamaktır. Ülkemizde eğitim eşitliği sağlanmış olsaydı şu an bizim için istihdam sorununu da olmazdı.Mimari engelleri ortadan kaldırırsanız biz sizden farklı yaşamayız, eğitimimizi tamamlar iş ve sosyal hayata da katılım sağlar, ekonomik güce sahip oluruz.

İnsanların vicdani duygularını suistimal ederek, kapı kapı gezip, ‘engellilerin  yararına’ adı altında para toplanılmaya çalışılıyor. Bağışlarınızı aracı kişilerle değil,  kurumları ve vermiş olduğunuz paraların nereye gittiğini araştırarak gerçekleştirmenizi öneririz.

İzmir Şubesi olarak bizler 5 yıldır bu hizmetleri sağlamaya çalışıyoruz. Verdiğimiz bu mücadelede sizlerin de gelip bizleri ziyaret etmelerini ve destek olmalarını beklemekteyiz.

EĞİTİM DESTEĞİ ALAN ÜYE SAYISI

Resim Kursu                 :  50 Üye  ( 50 Üye Sertifika almıştır)

İngilizce                                    :  80 Üye ( 75 Üye Sertifika almıştır)

Bilgisayar                         :  86 Üye  ( 77 Üye Sertifika almıştır)

İşaret Dili                         :  74 Üye  ( 60 Üye Sertifika almıştır)

Halkla İlişkiler                  :  35 Üye  ( 29 Üye Sertifika almıştır)

Okuma Yazma Kursu:  35 Üye  ( 34 Üye Sertifika almıştır)

TOPLAM                           : 360 Üye( 325 Üye Sertifika almıştır)

1 ÜNİVERSTE ÖĞRENCİSİNE EĞİTİM DESTEĞİ İÇİN 2 BİN TL DESTEK SAĞLANMIŞTIR.

1 ENGELLİ VATANDAŞIMIZA SAĞLIK GİDERİ OLARAK 2 BİN TL MADDİ DESTEK SAĞLANMIŞTIR.

1 ENGELLİ VATANDAŞIMIZA SAĞLIK GİDERİ 1.500TL. MANİSA CELAL BAYARDA AMELİYATIYLA İLGİLİ MADDİ DESTEK SAĞLANMIŞTIR.

  1.   ADET AKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALYE
  2. ADET MANUEL TEKERLEKLİ SANDALYE

18 –  ADET ÖZELLİKLİ ÇOCUK SANDALYESİ

33 –  ADET BEYAZ BASTON

  1.   ADET KOLTUK DEĞNEĞİ
  2.   ADET VOLKIR
  3.   ADET HASTA YATAĞI
  4.     ADET ORTOPEDİK YATAK

10 – ADET KANEDYEN

Adresimiz: Milli Kütüphane Cad. No: 41 / B Konak / İZMİR

İzmir B.B. Çok katlı otopark altı. Konak Kapalı Çarşısı No: P47

Tel: 0 232 441 42 51

Web: www.tsdizmir.or

Bu gönderiyi paylaş