İzfaş GNL.MD.M.Şakir Örs Standımızı Ziyaret Etti

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İzfaş) tarafından düzenlenen MARBLE-20’nci Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 26-29 Mart 2014 tarihleri arasında yurtiçi veyurtdışından bin 187 firmanın katılımı ile 45 bin metrekare alanda organize edildi. MARBLE bu yıl da katılımcı ve ziyaretçinin yüzünü güldürdü.

Alanında bir dünya markası olan ve sektörün ilk 3 fuarı arasında yer alan MARBLE 2014 Fuarı, Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri arasında bir ticaret köprüsü kurdu. MARBLE Fuarı’nı 20’nci kez organize etmenin gururunu yaşadıklarını söyleyen İzfaş Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, “Türk doğaltaşı için yeni ihracat pazarları bulmak ve dünya ticaretinden aldığı payı artırmak için ziyaretçi ülke ve yabancı alıcı sayısını artırmaya yönelik girişimlerini yıl boyu sürdüren İzfaş olarak başarılı bir fuar organizasyonu geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yılki fuarda Çin, İsrail, Ürdün, İran, Filistin, İtalya, Libya, Yunanistan, Irak ve Suudi Arabistan’dan gelen ziyaretçilerin yoğunluğu ve yaptıkları büyük alımlar dikkat çekiciydi. İş bağlantıları bakımından katılımcı ve ziyaretçilerimiz verimli bir fuar geçirdiler. Gaziemir Yeni Fuar Alanı’nın devreye girmesiyle Uluslararası Fuarcılık Endüstrisi Birliği (UFI) onaylı ve İzmir fuarcılığında doğan MARBLE’da dünya liderliğini hedefliyoruz” dedi.

4 ANA GRUPTA ÜRÜNLER SERGİLENDİ

MARBLE hem ticareti, hem ülke ihracatını, hem Kent ekonomisini, hem de fuarcılık sektörünü geliştiriyor. MARBLE 2014, katılımcı ve ziyaretçilerine yeni pazarların kapılarını açtı. Fuarda firmalar yeni işbirlikleri için ilk adımları attılar. Kültürpark’taki hareketlilik, fuar süresince devam etti. Mermer ocaklarından çıkarılan mermer ve doğaltaş blokları, MARBLE Fuarı sırasında fuar süresince Kültürpark Alanı’nda sergilendi. Fuar sırasında, her biri ortalama 25 ton ağırlığında olan toplam 659 adet blok Kültürpark Alanı’na taşındı ve tanıtımı yapıldı. Toplamda 14 bin ton ağırlığında olan bloklar, Kültürpark içerisinde çeşitli noktalarda sergilenerek yurtiçi ve yurtdışından gelen profesyonel ziyaretçilere tanıtıldı. Mevcut 5 kapalı alanın yanı sıra bu yıl 8 bin 700 m2 4 adet geçici yapı kurulan MARBLE Fuarı toplam 9 adet holde organize edildi. Fuarda, mermer ve doğaltaş, fabrika makinaları, ocak-iş makinaları, ekipmanları ve sarf malzemeleri olmak üzere 4 ana grupta ürünler sergilendi.

EKONOMİYE KATKI

MARBLE Fuarı’nda yurtiçi ve yurtdışından gelen katılımcılar ve ziyaretçiler, başta İzmir olmak üzere Türkiye ekonomisinin kalkınmasına da katkıda bulundu. Yapılan konaklama, ulaşım ve diğer harcamaların ortalama 100 milyon dolar seviyesinde olduğu tahmin ediliyor. MARBLE Fuarı sırasında, katılımcı ve ziyaretçiler, İzmir Kent merkezindeki otellerin dışında, çevre ilçelerdeki otellerde de konakladı.

GELECEK YIL MARBLE

MARBLE – Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 2015 yılında da Türk doğaltaş sektöründe faaliyet gösteren tüm kurum ve kuruluşların ortak desteğiyle ve tam bir işbirliği içinde düzenlenmeye devam edecek. 21’nci MARBLE, 25 – 28 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek.