‘Hayatımız Maden’ Antalya 24-25 Kasım Madencilik Çalıştayı

‘Hayatımız Maden’ Antalya 24-25 Kasım Madencilik Çalıştayı

Sektörümüzde yer alan sivil toplum örgütlerinin büyük çoğunluğunu çatısı altında bulunduran Maden Platformu’nca (Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türkiye Madenciler Derneği, T. Mermer Doğal Taş ve Makinaları Üreticileri Birliği, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, Agrega Üreticileri Birliği, Seramik, Cam ve Çimento Ham maddeleri Üreticileri Birliği, Ege Bölgesi Madenciler Derneği, Aydın Sanayi Odası, Çanakkale Madenciler Derneği) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkililerinin de katılımıyla 24-25 Kasım 2017 tarihleri arasında Rixos Premium Belek Otel’de “Madencilik Çalıştay”ı düzenlendi.

Madencilik Çalıştayı’nı düzenlenen 11 kuruluş adına evsahibi olarak konuşan Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, “Bugün Madencilik Sektörü’nün bayramı var. Madencilik Sektörü 4 yıllık aranın ardından tam kadro bugün buradayız. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın Madencilik Çalıştayımızı onurlandırması bizler için ekstra enerji verdi” dedi.

 

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Aydın Dinçer konuşmasında, yönetim kurulu olarak ilk günden itibaren tüm paydaşlarla işbirliği içerisinde sektörün gelişimi için çalışmalarına devam ettiklerini belirtirken, etkinliğin isminde de yer aldığı üzere madenlerin diş macunundan bilgisayar monitörlerine kadar hayatın her alanında kullanıldıklarını ve diğer sektörler için de vazgeçilmez olduklarını ifade etti.

“Turkish Stones”’un dünyadaki algısının İtalya gibi üst seviyelerde yer alması gerektiğini, bunun için Türk doğaltaşları bilinirliğinin artırılması için sektörün var gücüyle çalışması gerekliliğini vurgulayan Dinçer, bu amaçla yeni hedef pazar çalışmaları yürüttüklerini ve artık yeni pazarlara açılmak için faaliyetler planlayacaklarını belirtti.

TÜMMER Başkanı Türk, “Madencilik Sektörünün önünün açılmaya başladığı net olarak gördük”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın Temmuz ayında İstanbul Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlediği “Milli Enerji ve Madencilik Politikası” isimli toplantıda, Maden sektörünün düştüğü boşluktan kurtulacağına dair işaretler verdiğini hatırlatan Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği (TÜMMER) Başkanı Raif Türk, aynı yıl içinde düzenlenen “Madencilik Çalıştayı” ile Madencilik Sektörüne gösterilen ilginin arttığının ortaya konulduğunubundan da mutlu olduklarını belirtti.

 

Madencilik sektörünün çalıştaya gösterdiği yoğun ilgiyi, sektörün sorunlarına acil çözüm beklediğine yormak gerektiğinin altını çizen Türk, şöyle devam etti: “Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ınçalıştayın açılışını yapması ve verdiği mesajlar madenciliğin önünün açılmakta olduğunu net bir şekilde göstermiştir. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın en üst düzeyde tam kadroyla katılması Bakanlığımızın soruna eğilmekte gösterdiği çabayı kanıtlamaktadır. Bu tutum, her türlü takdirin üstündedir. Ekonomi Bakanlığı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın üst düzeyde katılmaları da sektör açısından çok önemli. Bu gelişmeyi Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın tutumunda bir yumuşama işareti olarak yorumlamak istiyoruz. Madencinin yolunun her zaman açık olmasını diler, Çalıştaya emeği geçenlere de teşekkür ederim.”

 

TMD Başkanı Sökmen; “Çalıştay amacına ulaştı”

Türkiye Madencilik Sektörünün büyük bölümünün katılımı ve katkılarıyla toplanan “Hayatımız Maden Çalıştayı”nın amacına ulaştığını ifade eden Türkiye Madenciler Derneği Başkanı Atılgan Sökmen, şöyle devam etti; “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Berat Albayrak’ın ve Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nün, Ekonomi Bakanlığı’nın ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı üst düzey yöneticilerinin katılımları sektörümüzün ve “Madencilik Çalıştayı”nın kamuoyundaki bilinirliğine önemli katkı sağlamıştır. Sorunlarımıza gösterilen samimi ilgi bizleri memnun etmiştir. Türkiye Madenciler Derneği adına kendilerine şükranlarımızı sunuyorum.”

 

AYSO Başkanı Şahin: “Sektör Piyasa Araştırması için de bir araya gelmeli”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın, Madencilik Çalıştayına katılımının ve verdiği mesajların sektöre moral olduğunu dile getiren Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, söz konusu çalıştayın sektörün bundan sonra benzer çalıştay ve buluşmalarına öncülük edeceğine olan inancını dillendirdi. Şahin, “Sektörün Piyasa Araştırma için biraraya gelip çözüm üretmesi de önem arzetmektedir. Özellikle sürdürülebilir kamu algısını doğru yönlendirmek adına bir oluşum elzem olmaktadır” diyerek görüşlerini noktaladı.

 

Koruç; “Madencilik Çalıştayı bizim için milat”

AGREGA Üreticileri Birliği Başkanı Şevket Koruç, Madencilik Çalıştayını madencilik sektörünün tüm bileşenlerinin birlik içerisinde olduğunu göstermesi açısından ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve ilgili bakanlıkların üst düzey bürokratlarının katılımı bakımından milat niteliğinde gördüklerini kaydetti.

 

EBMAD Başkanı Ürün; “Çalıştay kangren olmuş sorunların çözümü için umut oldu”

Madencilik sektöründeki tüm sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla düzenlenen Madencilik Çalıştayında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM)’nün madencilik sektörüne bakış açısının olumlu anlamda değiştiğine şahit olduklarını ve bundan mutlu olduklarını dile getiren Ege Bölgesi Madenciler Derneği Başkanı Hakan Ürün, Madencilik sektörünün kangrene dönüşen sorunlarının çözümü konusunda umut doğduğunu, Çalıştay sonucunda Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yaşanan sorunların çözümüne yoğunlaşma ihtiyacının ortaya çıktığının altını çizdi.

 

Tülek; “Enerji Bakanı Madencilik Sektörünü onurlandırdı”

“Hayatımız Maden” temasıyla düzenlenen Madencilik Çalıştayı’nı madencilik sektörü açısından milat olarak nitelendiren Çanakkale Madenciler Derneği Başkanı Mehmet Naci Tülek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın bizzat katılarak Madencilik Sektörünü onurlandırdığını ve önümüzdeki süreç için umutlandırdığını dillendirdi. Tülek, “Katılan bütün Bürokratlarımız ve camiamızdaki arkadaşlara çok teşekkürler. Çalıştayımızın Ülkemize ve Sektörümüze hayırlar getirmesini diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Bu gönderiyi paylaş