Mermer ve Doğaltaşlar Kongresi

İZMİR MERMERCİLER DERNEĞİ III.ULUSLARARASI MERMER VE DOĞAL TAŞLAR KONGRESİNDE
III.Uluslararası Mermer ve Doğal Taşlar Kongresi , TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ’ın katkılarıyla    5-7 Şubat 2013 tarihleri arasında düzenlendi. Üç gün süren kongrede mermer ve doğal taş sektöründeki konu ve sorunlar bilimsel, teknik, ticari, idari ve hukuki yönden, ulusal ve uluslararası boyutta, ayrıntılı olarak ele alınmıştır. İzmir Valisi M.Cahit Kıraç ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ nun yapmış olduğu konuşmalarla başlayan kongreye Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Halil Köse,Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürü Mehmet  Hamdi  Yıldırım, İzfaş Genel Müdür Vekili M.Şakir Örs,Tümmer Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Onur,Akademisyenler,Oda ve Birlik  Temsilcileri, Mermer ve Doğal Taş Sektörünün Temsilcileri,Arkeologlar, Mimarlar,Mozaik Sanatının Temsilcileri, Öğrenciler , Yazılı ve Görsel Basının Temsilcileri olmak üzere yurt içi ve yurt dışından 350’ye yakın delege katılmıştır.
Derneğimiz yönetim ve denetim kurulunun katılım sağladığı kongrede Yönetim Kurulu Üyemiz Mete Kun ve Başkanımız Nuri Kuntel’in araştırmaları doğrultusunda hazırlanmış olan ‘’Mermer ve Doğal Taş  Sektöründe Nitelikli Eleman Sorunu’’ hakkında,  kongrenin ikinci günü Başkanımız Nuri Kuntel konuyla ilgili sunum gerçekleştirmiştir.