Haberler

FUAR SOKAĞI'NA MERMER SEÇİMİ KONULU TÜMMER TOPLANTISINA DERNEĞİMİZ EV SAHİPLİĞİ YAPTI

15 Eylül 2014 14:42

Gaziemir’ de inşası devam eden yeni fuar alanının Fuar Sokağı olarak adlandırılan E Blok duvarlarında kullanılmak üzere proje müellifi tarafından belirlenen ve TÜMMER üyelerince bedelsiz olarak gönderilecek mermerlerin teminine yönelik bir toplantı 2 Eylül 2014 Salı günü Derneğimizin toplantı salonunda gerçekleştirildi.

TÜMMER Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Raif Türk’ ün açılış konuşması ile başlayan toplantıda, Fuar Sokağı planları Mimar Selin Tatar tarafından tüm detayları ile açıklandı. Her iki duvarda da bölümlenmiş ve kategoriye ayrılmış plana ait ölçüler üzerinde görüşülerek, uygulaması yapılacak olan Elazığ Vişne, Emperador ve Bej mermerlerin Dernek Başkanları vasıtası ile üyelerinden temin edilmesi uygun bulundu. Ağırlıklı kullanılacak olan Bej Mermerlerin 6 ayrı bölgemizden sağlanması düşünüldü. Seçimin yapılabilmesi açısından mermer örneklerinin en geç 09.09.2014 gününe dek İzmir Mermerciler Derneği adresine gönderilmesi karara bağlandı.

Fuar sokağı girişinde bulunan sütunların da mermerle kaplanabileceği hususu gündeme geldi. Konuyla ilgili statik projenin incelenmesinin ardından proje müellifine bu doğrultuda bir öneri götürülmesi düşünüldü.

Asırlardır ülkemiz mermerlerini temsil eden Marmara, Muğla ve Afyon mermerlerinin oturma bankları, heykeller, büyük saksı ve vazolar şeklinde sergilenebileceği görüşüldü.TÜMMER Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Raif Türk’ ün önerisi ile bir yarışma düzenlenmesi, duyurunun heykeltıraş ve bölüm öğrencilerine yapılarak seçici kurul tarafından tercih edilen eserlerin fuar alanı veya sokağında sergilenmesi konusu tüm katılımcılar tarafından uygun bulundu.

Toplantıda ayrıca sektörümüzün sorunları da görüşüldü.  Orman Genelgesi ile orman bedel artışları konularında görüş birliğine varılarak, açılan davalara Derneklerin de müdahil olarak katılmasına karar verildi.

Yoğun ilgi gösterilen ve yaklaşık 5 saat süren toplantıya Başkanımız Raif Türk, Yönetim Kurulu üyelerimiz Suat Sarısoy, Ragıp Yaşlı, H. İbrahim Arslan, Denizli, Diyarbakır, İzmir dernekleri Yönetim Kurulu üyelerimiz ile Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, İzmir, Muğla Dernek Başkanları/temsilcileri ile EMİB Başkanı Mevlüt Kaya katıldı. Durumları müsait olmayan dernek Başkanlarımız ise toplantıda vekâleten temsil edildiler.

Haberler